Hata köer. Hata bussar. Hata lastbilar.

img_0490 (MMS)

Hata köer. Hata bussar. Hata lastbilar.


Torsdag..

..är det idag jag. Igår var det onsdag. Då tyckte jag, liza o emelie att vi förtjänade ett glas vin (istället för att motionera lite som det var bestämt).
Så får man göra ibland. Men inte för ofta..

Idag har jag och min bööyfriend äntligen tagit min lilla bil till en däckverkstad, så nu kan jag åka i regn igen utan att vara rädd för att få vattenplaning av minsta lilla vattenpöl.. Mycket bra!
Har även gjort pannkakor för typ första gången i mitt liv. Glass o sylt till det, gotti.

Om ett par timmar bli det jobba av! En helt vanlig torsdag med andra ord...

Lasagne!

Ska snart möta upp Anna på ica.. Vi ska göra vegetarisk lasagne ikväll, alltså här snackar vi världsklass!
Har inte ätit den sen jag bodde i Norge och det är ju ett bra tag sen.
Pullan kommer också hit så det blir ju nästan som på den gamla goda tiden!
Bara karin som fattas.. (hahaha, för er som fattar)

Slänger upp ett par gamla godingar från Oooschlo=)










Har bakat drömmar. Det börjar märkas nu at...

img_0474 (MMS)

Har bakat drömmar. Det börjar märkas nu att man har för mycket fritid.. Men imorgon börjar jag jobba igen! Nu ska jag träffa Liza, tjing!


Jävla fascist

Har tittat lite på filmen Tillsammans. Kom på att jag inte vet vad fascism står för och wikipediade (?) ordet.

Fascism är en auktoritär politisk ideologi som har sitt ursprung i Benito Mussolinis fascistiska rörelse Partito Nazionale Fascista i Italien, grundad i slutet av 1910-talet och med rötter i den italienska nationalsyndikalismen. Fascismen förknippas ofta med en massrörelse, elitstyre och meningen är att individen är underställd statens behov. Fascismen vill vidare ofta skapa en stark nationell identitet. Olika forskare framhåller olika karaktäristiska egenskaper hos fascismen, men en vanligt förekommande modell sammanfattar den med ett motstånd mot kommunism, liberalism (politisk och ekonomisk) och konservatism med som mål att upprätta en nationalistisk auktoritär, ej traditionsbunden stat. Fascismen föredrar en reglerad, klassöverskridande ekonomi, benämnd korporativ, nationalsyndikalistisk eller nationalsocialistisk och en idealistisk, sekulär och imperialistisk kultur, ofta uttryckt i massmöten, nationalromantiska och mytiska symboler, massmobilisering och ett militäriserat politiskt liv, ofta imbegripande en partimilis. Fascismen hyser en positiv eller sanktionerande syn på våld som medel att uppnå målet, liksom maskulinism och manschauvinism (även om fascismen i Italien inledningsvis hade tydliga feministiska drag). Den fascistiska kulturen syftar vidare till upphöjande av ungdomen och nationell rening och återfödelse lett av ett auktoritärt, karismatiskt och ofta personligt (ofta inbegripande personkult) politiskt ledarskap.


Whaaaat?! Nu kommer jag få wikipedia ord hela dagen..


Jag gjorde ett tappert försök att locka in...

img_0469 (MMS)

Jag gjorde ett tappert försök att locka in ankorna i deras ankhus, men det var dom inte speciellt sugna på.. Nu undrar ni säkert varför i hela världen jag håller på med, men jag och Jonatan är faktiskt lite ankbarnvakter! Fast vi har lyckats tappa bort en, så vet inte om det är ett så bra tecken.. Hehe. Nu; vännersäsonger i drömhuset!


Hade emelie och Liza på frukost imorse, my...

img_0465 (MMS)

Hade emelie och Liza på frukost imorse, mycket mysigt! Sen tog jag o Liza kanske den jobbigaste o svettigaste promenaden nånsin till lager 157, där hittade vi massa bra, men GÅR dit det gör vi nog aldrig om...


RSS 2.0